Bøger / faglitteratur

En torn i kødet : om at finde styrke og håb midt i lidelsen


Beskrivelse


Gennem bibelske fortællinger og på baggrund af egne erfaringer beretter forfatteren om, hvordan man gennem tro kan opnå Guds nåde og leve med og acceptere lidelse, tab og fortvivlelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 25. sep. 2009

Bogen er for troende kristne, eller folk, der helt og holdent kan acceptere en kristen livsfortolkning, der anvender et kristent tanke- og begrebsunivers.

Forfatteren er spansk psykiater. Som forfatter kendes han på dansk for Bønnens psykologi, 1998. Emnet for bogen er at finde styrke og håb midt i lidelsen. Lidelse kan være sygdom og andre former for tab. Forfatteren selv har siden han var 18 haft øjensygdommen grøn stær og ved dermed gennem egne smertelige erfaringer, hvad lidelse er. Tornen kalder han lidelsen. Tornen er smertelig , begrænsende, ydmygende, vedvarende og indebærer en kamp. Med mange henvisninger til bibelen gennemgår Martinez lidelsens aspekter og sætter dem ind i en religiøs ramme. Da bogen er hverken forståelsesmæssigt eller sprogligt svær at læse, vil den kunne læses af alle med interesse for et kristent perspektiv på emnet lidelse.

Om lidelse og kristelig etik findes Hvorfor netop mig, 1985 og Når Gud græder, 1995, som jo begge har nogle år på bagen.

Bogens formål er "at fokusere på håbets lys frem for prøvelsens mørke". Det er en dyb bog, der taler om lidelsens væsen ud fra et kristent grundlag og med en kristen retorik, der først og fremmest vil henvende sig til den overbevist kristne læser.