Bøger / skønlitteratur / roman

En usikker fremtid


Beskrivelse


Da Amanda forlades af sin mand, står hun alene med fire børn og intet arbejde. Hun drager til Odense, hvor hun får arbejde hos en rar skrædder, som hun forelsker sig i. Amanda bliver gravid, men skrædderen er gammel og svag. Hvad skal Amanda nu gøre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2014

af

af

Merete Trap

d. 19. sep. 2014

Letlæsningsbog for voksne og unge med læsevanskeligheder. Bogen giver et fint billede af det hårde liv i Danmark i starten af 1900-tallet.

Året er 1917 og Amanda er gift med Søren. Søren er fodermester på en gård, og Amanda er malkepige. Amanda og Søren har fire små børn sammen, og fordi hun er bange for at blive gravid igen, vil Amanda ikke gå i seng med Søren. Søren stikker af med en anden kvinde, og overlader Amanda og børnene til deres skæbne. Amanda tager til Odense, hvor hun får arbejde som syerske hos en skrædder, ved navn Jens. Amanda og Jens bliver forelskede og Amanda bliver gravid, men Jens er for gammel og svag. Derfor må Amanda søge efter en ny mand. I historiens slutning fortælles, at Amanda bliver gift med enkemanden Peder, og hun skal igen være malkepige på en gård. Fremtiden er usikker. Dette er en fin og rørende fortælling, om det hårde liv i samfundets nederste lag, i Danmark omkring 1917. En bog der rummer både kærlighed og dansk historie. Bogen er i serien Læseværkstedet. Gul, med lix på ca. 20.

Kan sammenlignes med andre udgivelser fra Læseværkstedet. Gul, samt andre letlæsningsbøger til voksne med et historisk tema, som fx Kate Roysters egen Karen Jeppe og det armenske folk, 2013.

En fin og rørende beretning om de hårde levevilkår i Danmark i starten af 1900-tallet. Velegnet til læseudfordrede voksne og unge.