Bøger / skønlitteratur / roman

En utjekket mors hemmelige liv


Beskrivelse


Hjemmegående Lucy med tre børn og succesrig, meget ordentlig arkitektmand. Prøver forgæves at leve op til toptjekkede mødre i forældrekredsen. Optræder tit ufrivilligt i komiske situationer. Smålun på en sexet hjemmefar. Finder lykkeligt hjemsted i kaotisk verden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne-Mette Lerche

2007

En underholdende roman, der henvender sig til chick-lit-læsere. Bogen læner sig op ad de populære Nynne-bøger samt Bridget Jones' univers, og alle der holdt af de to figurers småneurotiske færden, vil helt sikkert tage denne bog til sig.

Ligesom Nynne, er denne roman blevet til efter at have været bragt i klummeform i The Times Magazine, under navnet "Slummy Mummy", hvor den stadig er populær. Hovedpersonen Lucy Sweeney er hjemmearbejdende husmor med tre børn. Men selvom man går derhjemme i det nye årtusind, stilles der mange krav for at forblive i toppen af den indbyrdes konkurrence mellem økologiske overskudsmødre. Disse mødre tæller blandt andet Toptjekket Mor og Alfamor, og disse to er blandt flere en personificering af de mange krav, der stilles til den moderne kvinde. Lucys verden er imidlertid også opfyldt af en ægteskabelig krise med Kortluntet Ægtemand, da hun begynder at blive lun på Sexet Hjemmefar. Lucy er samtidig en type, der gerne springer over de huslige gerninger, hvor gærdet er lavest for at få mere tid. Men kan man også springe over hvor gærdet er lavest, når det gælder kærligheden?.

Indenfor genren placerer bogen sig førerfeltet. Der er kommet mange bøger i kølvandet på især Bridget Jones med stereotype kvindeskildringer, som fx Shopaholic-rækken. Romanen fanger læseren med et realistisk billede af en husmor anno 2007.

En yderst læseværdig roman, der har formået at gøre små, korte klummetekster til en helstøbt roman. Med stor kærlighed, humor og respekt skildres de kiksede og tjekkede hjemmegående m/k.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2007

af

d. 18. juni 2007

Super chick-litt for alle der elsker en humoristisk historie om kærlighed, mænd, børn, veninder, flirt og små, hvide løgne. Lucy Sweenye er tidligere topjournalist, der før levede det hurtige og tjekk...


Weekendavisen

d. 8. juni 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 8. juni 2007