Bøger / faglitteratur

En vellykket familie - er sjældent særlig køn!


Beskrivelse


En guide til børnefamilien med råd og anvisninger til, hvordan man får et mere roligt og harmonisk familieliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 27. mar. 2019

En guide til børnefamilien med råd og anvisninger til, hvordan man får et mere roligt og harmonisk familieliv.

Trods gode intentioner lever mange børnefamilier en hektisk tilværelse, hvor der hersker rådvildhed om, hvordan man bliver gode forældre. Forfatteren, der er familierådgiver, er af den opfattelse, at man i alt for høj grad forsøger at leve op til omverdenens normer. Man bliver konstant bombarderet med gode råd om, hvordan man bør leve. Hendes pointe er, at man som familie i langt højere grad skal lytte til sig selv. Affinde sig med det uperfekte, acceptere at man begår fejl, skælder ud og ikke altid bevæger sig ud i weekenden og deltager i kulturelle arrangementer sammen med sine børn. Accepter de dårlige dage, giv børnene og de voksne lidt tid til at være i transit, give sig tid til at omstille barnet til entréen i børnehaven, lad børnene have lov til også at give udtryk for vrede og andre negative følelser. Altsammen små ændringer, der giver ro og større tilfredshed med det liv, man magter.

Det er en letlæst bog med enkle små greb, der måske kan skabe lettelse over ikke altid at være perfekte forældre og familie. Spækket med små øvelser i dagligdagen, der ikke kræver den store indsats at afprøve. En lille mental opsang til unge familier om at stole mere på sig selv.

Et supplement til de mere kendte familierådgivere: Margrethe Brun Hansen, Jesper Juul og Lola Jensen, der alle har skrevet flere bøger om emnet.