Bøger / skønlitteratur / roman

En verden af fremmede


Beskrivelse


Krimi. En beduin finder en massegrav med nitten kvindelig i den saudiske ørken. Vicekriminalinspektør Ibrahim står med sin største sag nogensinde, hvor han skal dykke ned i immigranternes slavelignende tilværelse. Samtidig forsvinder hans elskerinde sporløst, og han må bede kriminalteknikeren Katya om hjælp med begge sager. Er der en sammenhæng mellem de to sager?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 5. sep. 2012

For læsere af både krimier og romaner fra Mellemøsten med krimiernes opklaringsarbejde som den røde tråd.

Vi er nået til tredje krimi med ørkenguiden Nayir og kriminalteknikeren Katya. Disse udgivelser er noget så sjældent som krimier fra Saudi-Arabien. Forfatteren har selv boet i landet et år, og man mærker det indgående kendskab til det ellers fremmedartede land i beskrivelserne i bogen. Her finder en beduin en massegrav med nitten kvindelig. Vicekriminalinspektør Ibrahim går i gang med sin største sag nogensinde, mens han samtidig plages af problemer i privatlivet. Hans elskerinde forsvinder sporløst, og han må hemmeligt bede Katya om hjælp. Hun har også store spørgsmål at tage stilling til privat, så der er flere tråde at følge. Bogen er både mystisk og spændende, og selv om krimidelen er rigtig god, synes jeg ligeså meget, det er beskrivelserne af det saudi-arabiske samfund og alle de krumspring, der skal til få at få dagligdagen til at fungere, der gør bogen særdeles læseværdig. Kan både læses som en krimi og som en roman om livet i Mellemøsten.

Kan sammenlignes med forfattere som Khaled Hosseini og andre, der beskriver forholdene i Mellemøsten i romanform. Ferraris romaner udmærker sig ved samtidig at være gode krimier.

En velfortalt roman, hvor fokus er ligesåmeget på Saudi-Arabiens kultur- og levevis som på krimielementerne. Kan læses uafhængigt at de to første i serien.


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 29. sep. 2012


Weekendavisen

d. 9. nov. 2012

af

af

Helle Merete Brix

d. 9. nov. 2012