Bøger / skønlitteratur / roman

Englemageren


Beskrivelse


Den specielle læge Victor Hoppe vender tilbage til sin barndomsby, hvor han lever isoleret med sine spæde trillinger. Der er noget i vejen med Hoppe og med trillingerne, og hvordan kan tre børn ligne hinanden og deres far så meget? Og hvorfor har de ingen mor?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 23. mar. 2012

En slags psykologisk thriller, hvor der rystes en farlig cocktail af videnskab og religion. Som læser nages man af overvejelser om, hvorvidt handlingen - eller noget, der ligner - ville kunne foregå i virkeligheden, og man læser bogen med stigende uro. Mørk forside med en hvid englevinge.

Lægen Victor Hoppe vender i 1984 tilbage til sin barndomsby i Belgien. Han har haft en svær barndom med en religiøst forskruet mor, der fornægtede ham pga. hans nedarvede hareskår, og sine fem første leveår tilbragte han på en åndssvageanstalt drevet af nonner. Ikke desto mindre bliver han læge og et lovende navn inden for genetikken, hvor han foretager opsigtsvækkende eksperimenter med kloning af mus. Hans videnskabelige redelighed bliver beklikket, og han forlader universitet. Med sig til sin barndomsby har Hoppe sine spæde trillinger, der også alle har hareskår, men som han isolerer for omverdenen. Barnepigen får efterhånden en fornemmelse af, at ikke alt er, som det skal være hverken med Hoppe eller de meget specielle trillinger, og som læser bliver man også stadig mere ubehageligt til mode. En velskrevet og urovækkende roman.

Belgiske Stefan Brijs (f. 1969) skriver sig ind i traditionen tilbage fra Dr. Jekyll og Mr. Hyde og Frankenstein over Rosemarys baby og til Thierry Jonquets grumme romaner Spindleren og Erindringens fængsel, begge 2011.

Velskrevet og urovækkende psykologisk thriller om tro og videnskab. Er kloning en gal mands værk eller Guds forlængede arm?.


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 30. apr. 2012

Er der grænser for hvor langt videnskaben må gå? og hvem bestemmer dem. Grufuld beretning om liv og død. Når videnskaben giver mulighederne, er det så forkert ikke at bruge dem. Denne roman giver et f...


Kristeligt dagblad

d. 13. juli 2012

af

af

Kristine Kabel

d. 13. juli 2012