Bøger / faglitteratur

Enneagrammet i praxis


Beskrivelse


Systematisk fremstilling af enneagrammet, og hvordan det kan bruges, understøttet af interviews, eksempler og øvelser, der skal hjælpe læseren til at blive den bedste udgave af sig selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 23. aug. 2013

Bogen er for enneagram- og skemanørder, men kan sagtens bruges som introduktion til enneagrammet. I ledelsessammenhæng er den brugbar, idet den lægger op til at definere og forstå, hvad der driver én selv og andre.

Enneagrammet er et system, der deler mennesker op i 9 grundtyper. De 9 typer beskrives ud fra, hvad der motiverer dem, deres adfærd, deres stærke og svage sider. Denne bog er overordentlig skematisk opbygget. Så skematisk, at jeg selv havde svært ved at komme ind i den. Der, hvor jeg for alvor fik fat, var i beskrivelsen af triaderne, som er en del af enneagramsystemet: 3 grupper med hver 3 typer, der er indbyrdes beslægtet, men alligevel har forskellige nuancer. Adskillige eksempler med mere eller mindre kendte personer krydrer og understøtter fremstillingen. Formålet med forfatterens virke i forbindelse med enneagrammet er at gøre mennesker til "den bedste udgave af sig selv". Forfatteren er foredragsholder, underviser og coach indenfor enneagrammet, men har mange andre kompetencer og erfaringer. Forfatteren retter stor tak til sin layouter og bogens grafik er også meget helstøbt og gennemtænkt i lighed med den meget strukturerede opbygning.

Enneagramhåndbogen og Enneagrambogen er eksempler på 2 all-round enneagrambøger, mens serien Enneagrammet - typen om typen er monografier om de enkelte typer.

En meget systematisk fremstilling af enneagrammet, og hvordan det kan bruges. Det er et spændende værktøj, men i det bibliotek, jeg arbejder, er der begrænset interesse.