Bøger / faglitteratur

Erindring og identitet : Johannes Paul II's åndelige testamente


Beskrivelse


Pave Johannes Paul II's (1920-2005) refleksioner over aspekter af den moderne virkelighed og kirkens plads i den, baseret på samtaler foretaget omkring årtusindskiftet og præsenteret i interviewform.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2011

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 19. maj 2011

Bogen henvender sig til religiøst, teologisk og/eller politisk interesserede læsere. Især katolikker.

Pave Johannes Paul II (1920-2005 og pave fra 1978) giver i denne bog sit bud på forskellige emner: Det onde, frihed og ansvar, fædrelandstanker, Europa-tanken og demokrati. Det sker i fingerede interviews med spørgsmål formuleret af redaktionen. De stammer fra tiden efter 1993. Pavens polske baggrund skinner klart igennem i såvel synspunkter som argumentation. Det er et partsindlæg til forsvar for den katolske kirkes betydning i verdenshistorien, og især retter paven kritik mod nazister, kommunister og oplysningstidens forkastelse af Gud som verdens skaber. Han bruger Bibelen, kirkefædrene og Aristoteles som kilder. Stilen er essayistisk og til tider nærmest som en prædiken. Bogen er let forståelig. I et billedtillæg er en snes farvefotoer, mest fra hans rejser rundt omkring i verden.

Værket er hans mest alment tilgængelige siden Over håbets tærskel, 1995. Hans øvrige værker er rundskrivelser af mere intern katolsk betydning.

Det hidtil mest folkelige skrift fra den nu afdøde pave. Det giver et godt indblik i hans livssyn.


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2011

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 4. juni 2011