Bøger / faglitteratur

Eros : lemme-løsning og bevingede ord i græsk kærlighedspoesi


Beskrivelse


Erosbegrebet i den oldgræske filosofi og litteratur dækker bredere end den nutidige opfattelse af sex og kærlighed. Forfatteren foretager en række læsninger og analyser af erotikkens billesprog i den oldgræske litteratur.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Kent Skov

d. 6. mar. 2015

Grundige læsninger og analyse af det oldgræske kærlighedsbegreb Eros' mange betydninger baseret på samtidens tekster og nutidens kærlighedsopfattelse. For kendere af den oldgræske mytologi og filosofi.

Erosbegrebet i den oldgræske filosofi og litteratur dækker bredere end den nutidige opfattelse af sex og kærlighed. I bogen foretager Elisabeth Friis, der er cand.mag. og ph.d. i litteraturvidenskab og lektor på Lunds Universitet en række læsninger og analyser af Eros-begrebet i det oldgræske samfund. Det sker primært med udgangspunkt i Platons værker "Symposion" og "Faidros" og Aristofanes' komedie "Fuglene". I et afsluttende kapitel diskuterer Friis de oldgræske teksters mundtlige overlevering. Noter og litteraturliste.

Friis' hovedærinde er også at læse de behandlede tekster i et lyrisk og poetisk perspektiv og ikke kun se på dem som filosofiske (fag)tekster. Det giver bogen en helt egen tilgang ved siden af de solide, interessante og levende analyser, som hun også leverer på de klassiske tekster.

Alle de analyserede primærtekster findes i danske udgaver. Andre analyser af klassiske tekster er: Skafte Jensens gennemgange Homer og hans tilhørereLyre og bogHektors testamente og Lyre og bog samt Hektors testamenteAlle de analyserede primærtekster findes i danske udgaver. Andre analyser af klassiske tekster er: Skafte Jensens gennemgange Homer og hans tilhørere og samt Hektors testamenteAlle de analyserede primærtekster findes i danske udgaver. Andre analyser af klassiske tekster er: Skafte Jensens gennemgange Homer og hans tilhørere og Lyre og bog samt .


Kritik

Årg. [48], nr. 215 (2015)

af

af

Carin Franzén

Årg. [48], nr. 215 (2015)