Bøger / faglitteratur til børn

Estland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 27. dec. 2011

Bogen er til selvlæsning fra 11-12 år og kan anvendes til mindre emneopgaver.

Bogen har et ret kortfattet historisk afsnit; den koncentrerer sig om hovedpunkterne befolkning, landskab, kultur, samfundsforhold med bl.a. infrastruktur, styre, uddannelse, kommunikation, miljø og råvarer. De små tekstbokse indeholder oplysninger med fx estiske vendinger, de almindeligste navne, kendte estere og dagligdags traditioner, ja, også en enkelt opskrift er der. Der er diagrammer, kort og relevante fotos, og sidst er der et par faktasider, nationalsangen, en tidslinje, ord- og medialiste samt et lille udvalg over steder, man kan besøge.

I 2005 kom på samme forlag og for samme målgruppe den udmærkede bog, Estland af Hiisjärv og Hiipuu. Den er naturligvis ikke så opdateret som den foreliggende, for Estland er i en rivende udvikling, men den giver et mere detaljeret indblik i Estlands forhold, muligvis fordi forfatterne er estere. De to bøger supplerer hinanden godt, fordi der er en del forskelle i indholdet. Der er ellers ingen nyere fagbøger for målgruppen om Estland undtagen Turen går til Estland, Letland & Litauen.

Bogen giver et kort signalement af et land, som føles fjernt, men som har en del ligheder med de nordiske lande. Den supplerer udmærket den sparsomme litteratur om landet.