Bøger / skønlitteratur / roman

Et år i helvede


Beskrivelse


I 1969 bliver Poul sendt på et drengehjem, efter et voldsomt skænderi med sin fordrukne far. Her bliver lussinger og hårdt arbejde hverdag for Poul.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2016

af

af

Stine Grabas

d. 19. apr. 2016

I 1969 bliver Poul sendt på et drengehjem, efter et voldsomt skænderi med sin fordrukne far. Her bliver lussinger og hårdt arbejde hverdag for Poul. For unge og voksne, der har svært ved at læse.

Pouls far bliver altid fuld, når det har været lønningsdag. En dag går det galt og et voldsomt skænderi ender med, at moren bliver banket. Poul bliver sendt på et drengehjem indtil moren bliver frisk igen. Her får Poul andet tøj på; slidt og ens som de andre børns. Hver dag er hårdt arbejde og om eftermiddagen går de i skole. Lærerne og forstanderen holder ikke lussingerne tilbage og hvis der er ballade, vender de ryggen til. Drengene straffer selv hinanden med Solhjemsbank, hvis én har sladret. Forstanderen giver de værste lussinger, men når der kommer gæster udefra, er alt i den skønneste orden. Bogen bygger på virkelige beskrivelser fra Godhavnsrapporten om overgreb på danske drengehjem i perioden 1945-76.

God, men voldsom fortælling om de forhold, som drengene på drengehjem var underlagt. Disciplin var kodeordet, men også magtmisbrug, løgne og fortielser. En læseværdig roman, som sætter sine spor. Bogen er i den svære ende af lettere bøger.

Ondskaben (Ved Kirsten Kirch) minder på mange måder om denne bog.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 5 (2016)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 69, nr. 5 (2016)