Bøger / faglitteratur

Et andet nyt Mellemøsten


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Center for Mellemøststudiers 25 års jubilæum.

Aktuelle forskningsresultater trækker trådene op fra bogen "Et nyt Mellemøsten?" om bl.a. eventuelle ændringer i regionen efter invasionen af Irak i 2003.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. sep. 2008

Aktuel antologi på akademisk niveau, der er for særligt interesserede, og som til studiebrug kræver mindst godt gymnasieniveau og mest er til egentlige videregående studier.

Denne antologi som følger op på Center for Mellemøststudiers bog fra 2003 Et nyt Mellemøsten? er skrevet i anledningen af centrets 25-års jubilæum. Bogen giver eksempler på den forskning, som finder sted på centret. Redaktion består af Morten Valbjørn og Peter Seeberg. Og begge er mellem bidragyderne, hvor også Francesco Cavatorta, Jakob Egholm Feldt, Mia Fernat, Mehmed Ümit Necef skriver afsnit. Alle er de forskere ved Center for Mellemøststudier. Her skriver Jakob Egholm fx under titlen "Vejen til fred - betragtninger om vejen til fred gennem Israel-Palæstina konfliktens historie", Martin Hvidt skriver om "Dubai-modellen. Følger Golf-landene i Dubais fodspor?" Sidste bidrag af Mehmet Ümit Necef: "At læse Pamuk mod Said" præsenteres i bogens indledning som "en kritik af en af Mellmøstforskningens ikoner, Edward Said - et bidrag, hvor den tyrkiske nobelprisvinder læses mod Said".

Et slags opdatering og opfølgning til Et nyt Mellemøsten? fra 2003. Andre nyere bøger om Mellemøsten er fx også: Nye kolde krige i Mellemøsten fra 2007 og noget mere letlæst er Jørgen Bæk Simonsens Mellemøstens ansigter fra 2006.

En antologi på akademisk niveau som fint præsenterer forskningen på området, men som kræver en akademisk orienteret og rutineret læser.


Politica

Årg. 42, nr. 1 (2010)

af

af

Julie Pruzan-Jørgensen

Årg. 42, nr. 1 (2010)