I et lettilgængeligt sprog gennemgås Junigrundloven og de begivenheder, der ledte op til vedtagelsen. Forfatteren kommer desuden ind på de konsekvenser, loven havde på den senere demokratiske proces. Veldokumenteret gennemgang for de historisk interesserede eller til opgavebrug fra gymnasieniveau.
Lektor Claus Friisberg er uddannet historiker og har et omfattende forfatterskab bag sig. Han har særligt beskæftiget sig med dansk demokratihistorie, og i nærværende udgivelse ser han nærmere på Danmarks første grundlov fra 1849. Han analyserer bl.a. de forhandlinger, der ledte op vedtagelsen, og de konsekvenser loven fik for den fremtidige demokratiske proces. Grundloven var på mange måder forud for sin tid, og forfatteren mener, at grundloven berøvede kongemagten langt mere af den politiske magt end nogle historikere antager, og at der ikke fandt en decideret tredeling af magten sted. Med selve lovteksten, personregister, litteraturliste, og noteapparat.
Grundig og veldokumenteret gennemgang af Junigrundloven. Den er let at læse uden akademiske termer, men hvis man ikke på forhånd har lidt kendskab til begivenhederne, kan man godt miste overblikket over de mange detaljer.
Dansk demokratiFra enevælde til folkestyreSystemskiftet 1848-49 : ide og praksis 1835 til ca. 1973 og Fra enevælde til folkestyre : demokratiets udvikling i Danmark giver en mere lettilgængelig indføring i demokratihistorien. Derudover findes fx Systemskiftet 1848-49 : retorik og realiteterDansk demokrati : ide og praksis 1835 til ca. 1973 og : demokratiets udvikling i Danmark giver en mere lettilgængelig indføring i demokratihistorien. Derudover findes fx Systemskiftet 1848-49 : retorik og realiteterDansk demokrati : ide og praksis 1835 til ca. 1973 og Fra enevælde til folkestyre : demokratiets udvikling i Danmark giver en mere lettilgængelig indføring i demokratihistorien. Derudover findes fx : retorik og realiteter.