Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et hjerte i fare


Beskrivelse


Tone og Julie skal endelig have besøg af de to lækre fyre, Nick og Basse, som de lærte at kende på skiferien. Men så bliver Julie varm på Jonas fra 9. klasse. Skal Julie droppe Basse?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 3. okt. 2008

Letlæst bog til læsetræning og frilæsning i serien Zoom ind for piger fra ca. 9-12 år (3.-6. kl.).

Bogen er en selvstændig fortsættelse af To gyldne hjerter, 2006, hvor de ca. 12-årige piger Tone og Julie under en skiferie i Norge mødte to lækre danske drenge, Nick og Basse. Efter mange sms'er og mails skal de nu endelig have besøg af drengene. Begge piger glæder sig, men så møder Julie Jonas fra 9. klasse, og hendes følelser for den noget yngre Basse kølner. Tone er bekymret for, hvordan mødet med drengene vil gå. Men så inviterer Jonas pigerne til fest, og Julie finder ud af, at hun slet ikke hverken kan eller vil leve op til den ældre Jonas. Alt ender i fryd og gammen, da Nick og Basse kommer på besøg. Bogen på lix 10 er læseteknisk bearbejdet, så sammensatte ord har delestreg. Sproget er letlæst og alligevel varieret og letflydende. De sprudlende helsides sort-hvide stregtegninger af Ida Gantriis giver teksten en ekstra dimension, der viser situationer og stemninger fra bogen. Den sigende forside og bagsideteksten er gode appetitvækkere.

Omslag og layout er holdt i den sædvanlige Zoom ind-stil.

En fin letlæst tøsebog til mellemtrinnet om den første kærlighed. Bogen er en selvstændig fortsættelse af To gyldne hjerter, 2006.