Bøger / skønlitteratur / digte

Et kaotisk drama : digte


Beskrivelse


Digte. Uden de store lyriske falbelader sættes der ord på, hvad det vil sige at leve med et sind i indre kaos og ensomhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 19. okt. 2018

Lettilgængelige digte om følelsen af at leve med et sind i indre kaos og ensomhed. For læsere af dansk lyrik.

Thomas Alexander Jensen debuterede i 2017 med digtsamlingen Angstens besættelse, der handler om at leve et liv, hvor angsten dominerer i alle dens afskygninger. Nu følger han op med en digtsamling, der giver udtryk for følelsen af kaos og ensomhed. Her i et digt om individets magtesløshed over for systemet: "Systemet brænder dig langsomt op/ der er ikke nogen hjælp af hente/ ikke derinde i hvert fald/ jeg er kaldt en af de uheldige af systemet/ ja tak det kan familien og jeg godt se/ men jeg får stadig vredesudbrud hvor jeg af udmattelse/ falder om og græder og græder/ hvor længe skal det blive ved?" Et andet digt beskriver jegets kamp for at finde mening i tilværelsen: "Jeg bevæger mig i mit indre/ for at finde en mening med mig selv/ men der er tomt og fremmed/ en underlig følelse at have på indersiden af livet".

Uden de store lyriske falbelader sætter forfatteren ord på, hvad det vil sige at leve med et sind i indre kaos og ensomhed. Hudløse digte med flere gode ansatser: "Jeg må nøjes med minderne/ og drømmene/ når de kommer".

Et dybdegående problembarn indeholder digte, der afspejler afmagt og hjertesorg hos en psykisk sårbar mand.