Anden del af trilogien om Kinas nyere historie er ligesom første del især for historisk interesserede voksne læsere.
Efter formand Maos død i 1976 opstod der et magtpolitisk tomrum, som det kinesiske kommunistpartis ledere ikke var sene til at udfylde. Det var nu Partiet, som skrev landets historie, og et medlemskab af Partiet blev den højst opnåelige lykke for Kinas indbyggere - ikke mindst for tegneseriens hovedperson Xiao Li, som i beretningen bruger det meste af sin vågne tid på at gøre sig fortjent til optagelse i kommunistpartiet. Operationen lykkes; men om patienten også overlever, må læseren afgøre. Partiets tid giver et spændende indblik i et fremmedartet univers, hvor manipulation, massesuggestion og kadaverdisciplin er nogle af de dominerende magtmidler, og hvor sort bliver til hvidt, hvis partiledelsen bestemmer det. Fascinerende og skræmmende læsning.
Årene efter Kulturrevolutionen er udførligt behandlet i såvel faglitteraturen som skønlitteraturen. Nu kan også tegneseriepublikummet læse om, hvordan det kinesiske kommunistparti efter Maos død opfandt Firebanden som den enkle og letfattelige forklaring på alle landets problemer.
Samarbejdet mellem kinesiske Li Kunwu og franske Otié er blevet til en medrivende og meget menneskelig beretning fra et verdenshistorisk brændpunkt, formidlet i et forrygende sort-hvidt billedsprog.