Til læsere med interesse for dansk politik og for konsekvenserne af Danmarks nye aktivistiske udenrigspolitik. Omfanget kan måske virke afskrækkende på nogle opgaveskrivere.
Forfatterne er begge journalister. De analyserer erfaringerne fra de sidste ti år, hvor Danmark har været krigsførende. Terrorangrebene den 11. september 2001 i USA blev en anledning for forsvarets ledelse til at vise militærets eksistensberettigelse og for Anders Fogh Rasmussen til at vise USA og omverdenen, at Danmark kunne spille en militær rolle i verdenspolitikken. De skildrer krigsdeltagelsen frem til i dag gennem talrige interviews med de involverede politikere, embedsmænd, soldater og officerer, og ved læsning af artikler og rapporter. Blandt deres konklusioner er, at hverken regering eller militærledelse var forberedt på den komplicerede og blodige virkelighed på slagmarken og fx ikke havde styr på det juridiske og praktiske ansvar for fanger.
Den fjerne krig, 2011 er en antologi udgivet af Statens Forsvarshistoriske Museum der forsøger at perspektivere indsatsen i Afghanistan. Den øvrige litteratur om vores krigsdeltagelse består mest af beretninger fra hjemvendte soldater om deres oplevelser ved fronten.
En bred, journalistisk fremstilling af den danske krigsdeltagelse gennem de sidste 10 år, bl.a. med beskrivelser af beslutningsprocesser der hidtil har været hemmeligholdt, og afsløringer af, hvordan skiftende regeringer har forsøgt at skjule skyggesiden af Danmarks militære engagement.