Bøger / faglitteratur / biografier

Et liv med lys : en bog om fotografen Marianne Engbergs liv med fotografiet


Beskrivelse


Om den dansk-amerikanske fotograf Marianne Engberg (f. 1937), der er uddannet i Helsingør og siden 1960'erne har boet i USA, hvorfra hun har arbejdet som mode- og reklamefotograf. Har nu helliget sig arbejdet med hulkamera-fotografi.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Søren Møller

d. 3. aug. 2011

For læsere med interesse i nyere fotografiske udtryksformer og i historien om en danskfødt fotografs lange karriere i udlandet og især i USA.

Marianne Engberg blev udlært og arbejdede i dansk fotoforretninger i perioden 1955-60. Rejste derefter til London og New York og arbejdede med mode- og reklamefoto. Rejste desuden rundt andre steder i verden og lavede geografiske billeder til magasiner. Sideløbende eksperimenterede hun med pinhole-fotografering og senest med det, som hun selv kalder "photosynthesism", hvor der ud af mørkekammerets mange teknikaliteter kan skabes billeder af abstrakt karakter. Fotografen har fortalt sin personlige livshistorie og især professionelle historie til Pia Juul, som i detaljer bringer den her i bogen. Der bringes en række eksempler i sort-hvid på især de abstrakte billeder og på pinhole-fotografierne. Disse er optaget i det simpleste af alle fotografiapparater, som er en kasse med et lille hul i, men uden linse. Billederne bliver runde. Belysningstiden er lang, så alt som bevæger sig udviskes. Det hele giver billederne en blød og drømmende karakter.

Der ses ikke andet i bogform på dansk om Marianne Engberg.

Detaljeret beskrivelse af en dansk fotografs liv og arbejde, hovedsageligt i USA, med et bredt spekter af fotografiske opgaver.


Jyllands-posten

d. 18. aug. 2011

af

af

Tom Hermansen

d. 18. aug. 2011


Weekendavisen

d. 19. aug. 2011

af

af

Lars Bukdahl

d. 19. aug. 2011


Katalog / Museet for Fotokunst

Årg. 24, nr. 1 (2012)

af

af

Kristina Lykke Hansen

Årg. 24, nr. 1 (2012)Informationer og udgaver