Bøger / faglitteratur

Et liv med roser


Beskrivelse


Beskrivelser af et udvalg af moderne roser, Austinroser og historiske roser med gode råd om plantning, gødskning, sygdoms- og skadedyrsbekæmpelse samt beskæring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 24. mar. 2009

En både personlig og faglig rosenbog, der vil charmere alle rosenelskere, både nybegyndere og de lidt mere erfarne.

Forfatteren er medlem af Det Danske Rosenselskab, har skrevet flere artikler i medlemsbladet og holder foredrag om roser sammen med hustruen, der er havearkitekt. I denne bog deler han rundhåndet ud af sin omfattende viden og store erfaring. Det er blevet en meget indbydende bog, hvor teksten og de smukke fotos spiller flot sammen. De grundige dyrkningsvejledninger omfatter plantning, gødskning, sygdoms- og skadedyrsbekæmpelse samt beskæring. I tilgift får man forfatterens egen havehistorie fra barndommens have frem til hans nuværende parcelhushave, der trods sin beskedne størrelse rummer et imponerende udvalg af roser. Disse roser og enkelte andre, som forfatteren ikke ejer men har kendskab til, beskrives i leksikalsk form krydret med forfatterens egne kommentarer. De omfatter et pænt udvalg af moderne roser, Austinroser og historiske roser. Både blomst og vækstform beskrives, mens sundheden kun i enkelte tilfælde får et ord med på vejen.

Bogen hævder sig fint blandt de mange forskelligartede rosenbøger. Lars-Åke Gustavssons Rosenleksikon, 1999 er dog stadig den ultimative bog om roser.

En indbydende rosenbog med et smukt layout, udførlige dyrkningsvejledninger og omtale af et personligt, men repræsentativt udvalg af roser.


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2009

af

af

Birgit Straarup

d. 9. apr. 2009