Bøger / faglitteratur / billedværker

Et lystfiskerliv i ord og billeder


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sine lystfiskerture i Jylland og Norge, og om den glæde og afslapning som turene giver ham. Undervejs giver han råd om fiskeudstyr og fremgangsmåder indenfor forskellige fiskeriformer. Illustreret med farvefotos af fiskesteder, fiskeudstyr og fiskearter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Søren Møller

d. 9. jan. 2012

For voksne læsere med interesse for lystfiskeri.

I 15 kapitler fortæller forfatteren om sine lystfiskerture ved Randers Fjord, Mariager Fjord, Norddjurslands kyst, Uggerby Å, Vestkysten og Norge. Han skriver om den glæde og afslappelse, som turene giver ham, og undervejs giver han råd om fiskeudstyr og fremgangsmåder inden for de forskellige fiskeriformer. En del af indholdet hæver sig ikke fra det privat interessante til det, som kan være interessant for en bredere kreds af læsere. Fremstillingen er præget af en del overflødige sætninger, og der anvendes en alternativ retskrivning og tegnsætning. Illustreret med mange farvefotos af fiskesteder, fiskeudstyr og fiskearter. En del af billederne fremtræder i en rød overbetoning.

Der findes mange bøger om lystfiskeri. På det fisketekniske område findes der meget, som på kortere plads formidler mere viden, og inden for de personlige lystfiskerberetninger findes der mange, som overhaler herværende bog som veldrejede fortællinger.

En rigt illustreret, usikkert formuleret, rigeligt snakkende og delvis privat beretning om forfatterens lystfiskerture med vejledning i diverse lystfisketeknikker.Informationer og udgaver