Bøger / faglitteratur

Et redskab til ro og vitalitet : syngeskåle og klangskåle


Beskrivelse


Om brug af syngeskåle og og klangskåle til bl.a. afspænding, energiopladning og smertelindring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. mar. 2016

Om meditativ beroligende eller opkvikkende lydbehandling og vibrationsmassage med syngeskåle og andre ur-instrumenter. For privatpersoner og fagpersoner i fx børneinstitutioner.

Jane Winther er sanger, musiker og komponist, og har udgivet cd'er med "sjælens musik". Hun gennemgår syngeskålenes historie, typer af skåle samt deres form, størrelse og indhold af metaller, hvilket alt sammen har betydning for klang og toner. Bogen indeholder farvefotos, som viser hvordan man kan placere skålene ved eller på kroppen som lyd- og vibrationsbehandling ved fx stress, uro, søvnløshed, smerter, eller som middel til vitalitet. Bogen beskriver anvendelse af skålene i bl.a. børnehaver, til meditation, til gravide, blinde, handicappede og døende, og i gruppesammenhænge. Åndedrættes betydning berøres.

Bogen giver en solid vejledning til synge- og klangskålenes anvendelse på mennesker, behandlerens rolle, og behandling af sig selv eller andre i private og faglige sammenhænge. Brugen af andre ur-instrumenter i forbindelse med skålene demonstreres. Effekten af behandlingen omtales men dokumenteres ikke. Gennemført og lækkert indbydende layout på glittet papir.

Klangmassage - for sjæl og legemeKlangmassage - for sjæl og legeme var den første bog om emnet på dansk, og den viser skålenes brug med eller uden kropskontakt på mennesker og dyr var den første bog om emnet på dansk, og den viser skålenes brug med eller uden kropskontakt på mennesker og dyr .


Nyt aspekt

Årg. 48, nr. 3 (2016)

af

af

Ingelise Hallengren

Årg. 48, nr. 3 (2016)