Bøger / faglitteratur

Etiske teorier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En indføring i de vigtigste etiske teorier med belysning af teoriernes grundideer og deres svage og stærke sider.

Indhold

Moralen som problem (Etisk relativisme ; Etisk subjektivisme ; Moralens dimensioner) ; Moralen som system (Pligtetik ; Nytteetik ; Kontraetik ; Commonsense-etik) ; Moralen som levemåde (Dydsetik ; Omsorgsetik ; Eksistensetik)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 31. jan. 2014

Målgruppen er især faggrupper indenfor filosofi og samfundsvidenskaber og herunder særligt elever og undervisere. Bogen er oplagt i opgavesammenhæng og kan anvendes fra gymnasieniveau. Bogen kan dog også formidles til almindelige lånere med interesse for filosofiske problemstillinger og som er vant til at læse faglitteratur på et vist niveau.

Jørgen Husted (f.1947) er lektor i filosofi ved Aarhus Universitet, tidligere medlem af Det Etiske Råd og forfatter til en lang række bøger om filosofi, etik og etiske problemstillinger, herunder bl.a. Etik, moral og værdier, 2006. Etiske teorier giver en indføring i de vigtigste etiske teorier og belyser teoriernes grundideers og deres svage og stærke sider. Bogens første kapitler sætter fokus på kernetemaer som relativisme, subjektivisme og moral og derefter præsenteres syv centrale etiske teoribygninger som bl.a. commonsense-, omsorgs- og eksistensetik. Bogen er ganske praktisk og pædagogisk opbygget med en tydelig disposition, og hvor kapitler er skræddersyet til bl.a. undervisning, og hvor læseren selv kan bestemme rækkefølgen.

Kan delvis sammenlignes med Etik - en praktisk synsvinkel, 2006 af Kjartan Skogly Kversøy og Hvad er etik, 2006 af Arne Johan Vetlesen.

Glimrende formidling af svært fagligt stof og en bog som vil være praktisk anvendelig for især mange studerende og undervisere.


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 7 (2014)

af

af

Rita Nielsen

Årg. 114, nr. 7 (2014)