Bøger / faglitteratur

Europa i forandring : en grundbog om EU's politiske og retlige system


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2008

af

af

Kent Skov

d. 5. nov. 2008

Bogen kan anvendes som grundbog om EU på mellemlange og videregående uddannelser i sin helhed eller til pluk i relevante emneområder. Den er også en guldgrube for den seriøst interesserede i, hvad EUs institutioner og retsinstanser er, og hvordan de fungerer.

Omfattende grundbog om EUs politiske og retslige system skrevet af førende eksperter fra Center for Europæisk Politik ved KU. Fremstillingen er tilgængelig, selv om det er kompliceret stof. Det primære fokus er på sammenhængen mellem ret og politik, med den nylige konflikt om dansk udlændingepolitik in mente, to helt centrale områder mellem EU og medlemsstaterne, hvor de fleste politikområder nu også er EU-anliggender. Bogen introducerer også en række analytiske begreber inden for det politologiske felt og ser på, hvad begrebet "europæisering" er for en størrelse, og hvilke modsætninger og dynamikker, der præger samarbejdet. Bogen kommer rigtig godt rundt i de 14 kapitler om næsten alle centrale institutioner og samarbejdsområder i EU, fx om legitimitet og demokrati, EUs politikområder og beslutningsprocesser, EU som international aktør, Danmarks forhold til EU, om Lissabontraktaten og de danske forbehold. Sidst er et resumé af Lissabontraktaten og fyldig litteraturliste. Det er simpelthen grundbogen om EU lige nu.

Der findes mange bøger om EU-enkeltemner, men ingen er aktuelt så grundige som denne.

Meget kvalificeret allround grundbog om EUs centrale processer og forholdet til de danske politiske og retslige instanser.


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 16 (2011)

af

af

Peter Fjerring

Årg. 42, nr. 16 (2011)


Politica

Årg. 41, nr. 4 (2009)

af

af

Morten Kallestrup

Årg. 41, nr. 4 (2009)


Ugeskrift for retsvæsen

[Årg. 143], nr. 8 (2009)

af

af

Jens Evald

[Årg. 143], nr. 8 (2009)


Økonomi & politik

Årg. 82, nr. 3 (2009)

af

af

Wolfgang Zank

Årg. 82, nr. 3 (2009)