Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Europa møder verden


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Published in connection with exhibition at the National Museum of Denmark dealing with Europe in relation to the rest of the world - Danish text.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 25. maj 2012

Alle historisk interesserede vil kunne glædes over denne bog, som også fx gymnasiebiblioteker også bør være opmærksomme på.

Bogen Europa møder verden er kataloget til Nationalmuseets nye, store udstilling i museets Egmonthal, og som får yderligere vingesus af Danmarks formandskab af EU i foråret 2012. Undertegnede lektør har (desværre) ikke set udstillingen, men alene læst den 450 sider store bog. Det var på alle måder en fornøjelse, for bogen er sat moderne og spændende op med en udfordrende brug af illustrationer, hvoraf en del er de genstande, der vises på udstillingen, hvilket fremgår af teksten. De mange artikler demonstrerer samtidigt det overvældende vidensniveau og de mangfoldige emneområder, Nationalmuseet råder over, for alle museets afdelinger har fået tilbuddet om at bidrage med genstande og artikler til udstillingen. Den eneste, men også store, anke mod bogen er, at den mangler et stikordsregister, som ville kunne gøre langt nemmere at finde bogens artikler med de mange, spændende nedslag i Europas kulturhistorie til fx opgaveskrivere på gymnasieniveau, for det egner den sig nemlig fortrinligt til.

Kristian Hvidts og Lars Hovbakke Sørensens europabøger giver hver sin tilgang til kontinentets historie. Ellers minder bogens tværfaglige tilgang om Århus Universitetsforlags pragtserie om de historiske perioder med titler som fx Modernitetens verden eller Oplysningens verden.

Kan kun varmt anbefales historielystlæsere og opgaveskrivere.Informationer og udgaver