Bøger / faglitteratur / bibliografier

Europas uforenede stater


Beskrivelse


Debatindlæg om hvordan én politik i EU ikke passer til europæernes forskellighed, men at fleksibilitet og et EU i flere hastigheder er vejen frem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2019

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 27. nov. 2019

Kan EU rumme lande, der er vidt forskellige hvad angår økonomi, befolkningssammensætning, men også har vidt forskellige syn på fx korruption? Og skal EU være ens i alle lande? Denne bog søger svarene, og det er måske slet ikke så enkelt. Til interesserede i EU.

EU er en størrelse, som alle har en holdning til. Men er det så også en størrelse, der passer alle lande? I denne bog af Peder Munch Hansen sættes spørgsmålstegn ved EU-projektet, og om det ikke skader projektet at alle lande skal være underlagt samme krav. Ved hjælp af data viser PMH, hvordan EU-landene er forskellige og hvad reglerne gør ved de enkelte lande. Han beskriver, hvordan de mange krav og love er til at sætte deres præg på landene, primært i en negativ retning. Bogen er bygget op i kapitler, der omhandler emner som økonomi, korruption, skat, arbejdsmarkedspolitik og til sidst drøftes det, hvor EU er på vej hen. Bogen indeholder en del tabeller med data om de enkelte EU lande.

PMH's bog går grundigt til værks og dykker ned i den kæmpe mængde data og tabeller, der findes om EU. Disse data bruges til at underbygge argumenterne i bogen. Det gør desværre også, at bogen er meget svært tilgængelig og på et ret højt niveau, der fordrer et højt kendskab til EU.

Af andre debatbøger om EU findes der fx EU's dilemmaerOverlad det trygt til BruxellesNu skal Europa videre, Overlad det trygt til Bruxelles og Nu skal Europa videreAf andre debatbøger om EU findes der fx EU's dilemmaer, og Nu skal Europa videreAf andre debatbøger om EU findes der fx EU's dilemmaer, Overlad det trygt til Bruxelles og .


Berlingske tidende

d. 6. dec. 2019

af

af

Peter Nedergaard

d. 6. dec. 2019