Bøger / faglitteratur

Få den hund, du fortjener


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. juli 2009

Bred målgruppe i alle hundeejere, er praktisk anvendelig både til begynderen og den mere erfarne hundeejer.

Praktisk anvendelig lille bog om hundetræning, der er nem at gå til, og som er skrevet af et erfarent hundemenneske med entusiasme og kærlighed. Forfatteren er kendt fra TV2's serie "Min bedste ven". Bogen er gennemillustreret, hvor forfatteren agerer menneske i mange hundetrænings-situationer. Alt starter med prægningen af den unge hund. I en af de farvede tekstbokse, hundespors-ikoner, som pædagogisk godt tænkt, er placeret rundt om i bogen, står der fx disse kloge ord: "Det, hunden må, må den altid! Det den ikke må, må den aldrig!". Så nem og så svær er konsekvens. Bogen giver bl.a. råd om at få hund i familien, har praktiske øvelser, bl.a. af unghunde og giver fx råd om forskellige problemstillinger i hundeopdragelsen. Det kan være at introducere en ny hund i familien, have flere hunde sammen og fx sameksistens med andre husdyr. Der er også kloge råd om at tage hensyn til en værdig alderdom og den afslutning af et hundeliv, der altid kommer før eller siden. Her skylder man hunden, at påtage sig et ansvar som menneske, selv om det kan være tungt at bære.

Der findes rigtig mange gode hundebøger, men her en dejlig konkret og praktisk anvendelig én af slagsen, der kan formidles bredt.

Sympatisk hundetræningsbog, der måske ikke er banebrydende fornyende, men som har stor styrke i forfatterens tydelige personlige engagement.