Bøger / faglitteratur til børn

Fabeldyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mennesket har fortalt historier om fabel-dyr i mange tusinde år. Vi ved ikke præcis, hvor historierne kommer fra. Måske har de været brugt til at forklare ting, som man ikke kunne forstå, for eksempel uvejr, oversvømmelser eller andre natur-katastrofer.

Indhold

Fabler ; Drager ; Sankt Georg og dragen ; Basilisk ; Grif ; Store fugle ; Enhjørning ; Pegaus ; Kimære ; Sfinks ; Halvt menneske - halvt dyr ; Varulv ; Loch Ness-uhyret ; Yeti ; Fabeldyr i dag


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 11. mar. 2014

Endnu en fin fagbog til fritidslæsning eller faglig læsning fra slutningen af indskolingen og op til midt på mellemtrinnet - 8-11 år - hvor forsiden med en drage samt bagsidebilledet med Pegasus nok skal være med til at sælge bogen til målgruppen.

Forfatteren, som bl.a. er kendt for Lov og straf (12/38) og serien Farfar fortæller har lavet en fin fagbog om fabeldyr, der, efter en introduktion om fabler, omtaler drager på godt og ondt, basilisk og griffer, enhjørning og kimære samt sfinks og andre sammensatte figurer som minotauros og kentaur - alle indsat i en historisk eller litterær kontekst. Desuden beskrives havfruer, varulv og Loch Ness-uhyret samt yeti med de myter, der følger med. Afslutningsvis et opslag om fabeldyr i dag samt stikordsregister og henvisninger til bøger og web-sites. Opgaver til bogen kan nås via abonnement på www.fagliglaesning.dk. Alle opslag med gode tegninger/fotos til at understøtte teksten. Sprogligt gennemarbejdet til målgruppen med delestreger i svære ord.

Malams Monstre (10/11) og Drager (10/09) er for samme målgruppe til selvlæsning, mens Dr. Ernest Drakes monsterologi (09/34) kan formidles for samme målgruppe - selvlæsning fra 11 år.

Oplagt anskaffelse på linje med øvrige bind i De små fagbøger til både børnebiblioteker og skolernes pædagogiske læringscentre.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 6 (2014)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 67, nr. 6 (2014)