Bøger / faglitteratur til børn / bønner

Fadervor for de mindste


Beskrivelse


Papbog med teksten til fadervor, som samtidig er en historie om en ræv og en fugleunge. For de 2-4-årige og deres højtlæsende voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 28. okt. 2022

Papbog med teksten til fadervor, som samtidig er en historie om en ræv og en fugleunge. For de 2-4-årige og deres højtlæsende voksne.

Illustrationerne fortæller historien om ræven, der beder til Gud om mad. Ned fra en rede falder et æg, og lige da ræven skal til at spise ægget, kommer en fugleunge ud. Ungen tror, at ræven er dens mor, og ræven får medlidenhed. Takket være ungens advarsel bliver ræven ikke fanget i rævesaksen, og de to bliver gode venner. Samtidig med billederne ses teksten til bønnen fadervor. Fx linjen "men fri os fra det onde", der hvor ræven er lige ved at træde på rævesaksen. Illustrator Zarah Juhl har tegnet flere børnebøger, fx Venner fra A til ÅIda og Ivan siger I og 3. bind i serien "Hej ABC", fx Ida og Ivan siger IIllustrationerne fortæller historien om ræven, der beder til Gud om mad. Ned fra en rede falder et æg, og lige da ræven skal til at spise ægget, kommer en fugleunge ud. Ungen tror, at ræven er dens mor, og ræven får medlidenhed. Takket være ungens advarsel bliver ræven ikke fanget i rævesaksen, og de to bliver gode venner. Samtidig med billederne ses teksten til bønnen fadervor. Fx linjen "men fri os fra det onde", der hvor ræven er lige ved at træde på rævesaksen. Illustrator Zarah Juhl har tegnet flere børnebøger, fx Venner fra A til Å og 3. bind i serien "Hej ABC", fx .

Overraskende og sød handling med rigtig fine illustrationer. Først tror man, at ræven vil æde fugleungen som sit daglige brød, men så skifter ræven heldigvis mening, og venskabet forsegles, da ungen redder ræven fra rævesaksen.

For de lidt ældre børn findes FadervorBibelhistorier for de mindste. I øvrigt findes en række børnebibler og fortællinger fra Biblen til aldersgruppen, fx Bibelhistorier for de mindsteFor de lidt ældre børn findes Fadervor. I øvrigt findes en række børnebibler og fortællinger fra Biblen til aldersgruppen, fx .


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 8 (2022)

af

af

Christine Nielsen (f. 1974)

Årg. 75, nr. 8 (2022)