Selv om filmen er én i en stor gruppe (91.93), vil den et langt stykke hen ad vejen kunne formidle sig selv qua sit emne: retssagen i Nürnberg i 1946 mod en række topnazister.
I 1946 havde den amerikanske psykiater Leon Goldensohn en række samtaler med de anklagede i Nürnberg-porcessen. Filmen her fokuserer på samtalerne med de anklagede Herman Göring (Gestapos grundlægger), Hans Franck ("Krakows bøddel") og Julius Streicher (chefredaktør for Der Stürmer) samt vidnet Rudolf Höss (lejrkommandant i Auschwitz). Det billede, der tegnes af de anklagede og vidnet, viser, at de påberåbte sig "bare" at være nidkære embedsmænd, der udførte deres ordrer og ikke kunne skelne mellem godt og ondt og derfor ikke føle anger. De tre anklagede blev alle dødsdømt - vidnet Höss blev ved en senere retssag dødsdømt. Har man læst bogen og set filmen Drengen i den stribede pyjamas, kan man ikke lade være at tænke på, om Höss (og hans familie) danner baggrund for bogen. Psykiaterens notesbøger fra samtalerne danner grundlag for filmen, som er sammensat af klip fra retssagen og rekonstruktioner af Goldensohns samtaler med de fire nazister. Filmen har været vist på DR2 i april 2011.
Der findes ikke andre dokumentarfilm, der specifikt fortæller om (en del af) Nürnberg-processen.
Meget interessant film om psykiateren Goldensohns samtaler med 3 anklagede og 1 vidne fra retsopgøret efter 2. verdenskrig.