Velformidlet og oplysende bog om Færøernes særlige forhold til Danmark efter Danmark mistede Norge i 1814. For læsere, som interesserer sig for Danmarks og Færøernes historie.
Bogen er en del af serien "100 danmarkshistorier", og forfatteren er professor i historie ved Færøernes Universitet. Den 15. januar 1814 underskrev Danmark og Sverige en fredstraktat, hvor Danmark måtte opgive Norge til Sverige. Begivenheden resulterede i, at Færøerne gik fra at være dansk-norsk til at være dansk. Det forårsagede store konsekvenser for Færøerne og dets samfund, både kulturelt, politisk og økonomisk set, og det har sat dybe historiske spor i forholdet til Danmark. Færingerne har den dag i dag ofte et meget ambivalent forhold til danskere og Danmark.
Endnu et velskrevet bind i serien, som kan anbefales til alle, der vil vide mere om Færøernes historie og kultur. Serien "100 danmarkshistorier" kan anbefales som helhed til alle, der ønsker at vide mere om specifikke begivenheder, som har formet Danmarks historie.
Ønsker man at læse mere om Færøernes historie, kan bogen Færøerne - historie og samfund, kunst og kultur af Ingrid Falktoft Andersen anbefales.