Bøger / skønlitteratur / roman

Familien Kammer


Beskrivelse


Dea og Bent Kammers guldbryllup nærmer sig, og især Dea går meget op i at det bliver perfekt. Men hun har ikke styr på alt, især er hun bekymret for om den yngste datter vil dukke op.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. sep. 2013

En samtidsroman om den kære familie, om barndommens betydning, om søskendejalousi og om hvordan familiens medlemmer bliver ved med at påvirke hinanden. Bogen vil appellere til mange læsere og læsekredse.

Hanne Richardt Beck har en lang række gode romaner bag sig, som ofte handler om familien. Familien Kammer består af tandlægeparret Dea og Bent og deres voksne børn, Thomas, Mari og Kit. Dea og Bents guldbryllup nærmer sig, og især Dea går meget op i at guldbrylluppet skal vise deres perfekte familie. Men alt er ikke perfekt, Thomas er skilt, Mari overvejer at blive skilt, da det pludselig viser sig, at hendes mand har en 16-årig datter, og Kit har de stort set ingen forbindelse til, selv om hun bor i Malmø. I tilbageblik får vi fortalt en historie om en fraværende far og en udeltagende mor, som mest går op i det udvendige, ombetrækningen af en Børge Mogensen-sofa udvikler sig nærmest til en farce. Forældrene har favoriseret den yngste datter, så der er megen jalousi, misundelse og forviklinger blandt de 3 børn. Sproget flyder af sted, og jeg synes bogen er en fornøjelse at læse på trods af den indimellem isnende tone.

Bøger om mistrivsel og problemer i familier har vi mange af, bare i år er der bl.a. Nederste skuffe, Forbandede yngel og Os.

En stor, flot fortalt samtidshistorie om den moderne familie på godt og ondt, måske mest det sidste, men dog med et lille håb. Jeg håber at endnu flere vil få øjnene op for Hanne Richardt Becks litterære kvaliteter med denne roman, for det fortjener hendes bøger.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 8. okt. 2013

Tandlægerne Dea og Bent Kammer har snart guldbryllup, og det giver familiens medlemmer anledning til at reflektere over deres indbyrdes relationer og gøre status over eget liv. Dea Kammer er perfekti...


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2013

af

af

Kathrine Lilleør

d. 27. okt. 2013


Jyllands-posten

d. 23. dec. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. dec. 2013


Information

d. 27. sep. 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 27. sep. 2013


Kristeligt dagblad

d. 25. sep. 2013

af

af

Claus Grymer

d. 25. sep. 2013


Weekendavisen

d. 11. okt. 2013

af

af

Birte Weiss

d. 11. okt. 2013