Bøger / faglitteratur

Fanatismen og dens modstandere


Beskrivelse


En belysning af fanatismen som politisk og historisk fænomen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 31. okt. 2014

Om fanatismen og dens mange ansigter belyst historisk og aktuelt med mange dokumentariske eksempler. For politisk og samfundsinteresserede læsere.

Den tidligere venstrefløjsaktivist beskriver i denne bog fanatismen i alle dens afskygninger fra zeloterne under Romerriget, Inkvisitionen, Den franske Revolution, nazisme, kommunisme, diverse sekter og den almindelige hverdagsfanatisme. Bogen omtaler endvidere en række personer, som åbent har kæmpet imod fanatisme med store personlige omkostninger og kommer med bud på forebyggende tiltag.

Bogen kommer bredt omkring i sin afdækning af fanatismen. En personlig og engageret dokumentarisk beretning med en lang række citater og dokumentariske eksempler. En stofmættet bog, som virker både overvældende og tankevækkende med de mange ligheder der er mellem historiske og aktuelle eksempler.

Forfatteren udgav tidligere Bombardér hovedkvarteret!FanatikereHvordan man kurerer en fanatiker, som er et personligt og politisk opgør med 1960'ernes venstrefløj. Andre bøger beskriver afgrænsede dele af fanatismeproblematikken som fx Fanatikere og Hvordan man kurerer en fanatiker. Der findes ikke andre tilsvarende oversigtsværkerForfatteren udgav tidligere Bombardér hovedkvarteret!, som er et personligt og politisk opgør med 1960'ernes venstrefløj. Andre bøger beskriver afgrænsede dele af fanatismeproblematikken som fx og Hvordan man kurerer en fanatiker. Der findes ikke andre tilsvarende oversigtsværkerForfatteren udgav tidligere Bombardér hovedkvarteret!, som er et personligt og politisk opgør med 1960'ernes venstrefløj. Andre bøger beskriver afgrænsede dele af fanatismeproblematikken som fx Fanatikere og . Der findes ikke andre tilsvarende oversigtsværker.


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2014

af

af

Bent Blüdnikow

d. 17. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 17. dec. 2014

af

af

Bent Jensen

d. 17. dec. 2014


Weekendavisen

d. 14. nov. 2014

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 14. nov. 2014


Religion

2015, nr. 2

af

af

Ole Bjørn

2015, nr. 2