Med afsæt i forfatterens personlige og professionelle erfaringer med tabsoplevelser og angst, undersøger hun i to bøger den kropslige forankring af tab, og angstens fænomenologi. For læsere, der filosoferer over tab og angst.
I "Fantom" undersøger Tina Lauritsen den kropslige oplevelse af tab og fravær, og det nye ståsted i verden, tabet afstedkommer. Hun kalder den kropslige sanselige fornemmelse af fravær fantomsmerter. I "Afgrund" undersøger hun forholdet mellem frygt og angst, samt angstens grunde, og filosoferer over angstens kropslige forankring, angst og tid, angst og virkelighed samt angst og sind. I sin udforskning af fænomenerne tab og angst er Tina Lauritsen inspireret af blandt andre filosof Maurice Merleau-Ponty og psykolog Daniel Stern, samt af kultur, litteratur og digte. Bøgerne er udgivet i serien "Bøger at gribe med", i hvilke forfatteren undersøger temaer indenfor sociale, kulturelle og terapeutiske områder. Tina Lauritsen er rådgiver og terapeut og har udgivet Undervejs med mennesker.
De velskrevne bøger med interessante narrativer, eksemplificeringer og vinkler på de undersøgte fænomener har essayistisk karakter. Bøgerne kalder på fordybelse hos den tænksomme læser.
Lystid i mørketDen brudte skønhed og Den brudte skønhed indeholder eftertænksomme essays om bl.a. tab, med eksemplificeringer fra litteratur, filosofi og forskningLystid i mørket og indeholder eftertænksomme essays om bl.a. tab, med eksemplificeringer fra litteratur, filosofi og forskning.