Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fantomtyven


Beskrivelse


Gyserhistorie. Alfie bliver hjemsøgt af et spøgelse, der forsvinder med hans splinternye jakke. Sammen med klassekammeraten Sarah forsøger Alfie at opklare, hvorfor spøgelset hjemsøger netop ham.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 1999

af

af

Irene Aagaard

d. 28. jan. 1999

Forfatteren kendes fra to andre børnebøger Spøgelseshunden (98/39) og Ulvedrengen (98/12) i gysergenren. Ligesom disse er her tale om en særdeles veldrejet og velskrevet historie, der balancerer på grænsen mellem fantasi og virkelighed. Da Alfie (Alfred) er sat i enrum som straf for ikke at opføre sig ordentligt i skolen, bliver han opsøgt af et spøgelse, der til forveksling ligner ham selv og ovenikøbet også har samme navn. Hvad værre er - spøgelset forsvinder med Alfies nye jakke, og den må og skal han have igen. Det får han også, men nok så vigtigt er det, at Alfie også får en ny god kammerat i klassens outsider Sarah, der er ekspert i spøgelser. En rigtig god og underholdende gyser skrevet i et flydende og let læst sprog for de 10-13-årige. Både titel og den flotte omslagsill. af en skræmt Alfie med vildt strittende hår signalerer, at der er tale om gys og spænding.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 28. jan. 1999

Spøgelsesbog for elever i 5.-6. klasse. Alfie - eller Alfred, som han hedder - sidder efter i skolen i et lille skummelt rum. Mens han afsoner sin brøde, dukker spøgelset eller "tidstvillingen" op. (Ordet har betydning for historiens plot). Også han hedder Alfred, er på samme alder og ligner Alfie. Han prøver at advare hovedpersonen om en truende livsfare, men Alfie afviser i første omgang. Til sidst må han dog erkende, at truslen mod hans liv var virkelig. Han får hjælp og støtte af den jævnaldrende Sarah, der tilfældigvis interesserer sig voldsomt for det okkulte. Plottet er godt nok, men spændingen er i bogens første 2/3 til at overse efter det indledende møde med spøgelset. Der bruges bl.a. mange sider på Alfies bedstefar og hans hund, og her tror jeg, at mange gyserfans står af. Først mod slutningen kommer der igen drev i historien. Gyset tager til og topper med en lidt uventet afslutning, der er gengivet på omslaget: En kæmpehånd holder Alfie væk fra et stort egetræ, der flækkes af lynet. Bogen er illustreret med en række små s/h tegninger, der gentages i de enkelte kapitler. Bogen har ingen undervisningsrelevans.Informationer og udgaver