Bøger / faglitteratur til børn

Farlige kæledyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 14. jan. 2010

Bogen henvender sig til 10-12-årige drenge og andre med hang til de lidt mere "kulørte" skabninger i dyreverdenen. Teksten er kort og faktamættet og billederne er spændende, så den måske kan stimulere læselysten hos de svagere læsere.

De mange farvefotos er det bærende element i bogen, som boltrer sig blandt edderkopper, skorpioner, kæmpeskolopendre, gift- og kvælerslanger, giftøgler og -frøer, piratfisk og en enkelt blåringet blæksprutte. Der er således tale om kæledyr i meget bred forstand, og da mange af dem er ulovlige at holde, er der også afsnit om illegal dyrehandel. Da bogen er en slags "faktionsbog", altså en blanding af facts og fiktion, er der også en enkelt casestory på seks sider med tegneserieagtige tegninger og makaber slutning. Teksten er kort og krydret med faktabokse, og så er der efter hvert afsnit fikst angivet en relevant hjemmeside, dog ikke alle på dansk. Der er også media- og ordliste samt stikord.

Der udgives jævnligt bøger om spændende og farlige dyr på tværs af arterne, senest De 10 farligste dræberdyr fra 2010, som kun har tegnede illustrationer og 100 ting, du bør vide om: farlige dyr fra 2008, som også næsten udelukkende har tegninger. Som oftest kommer der dog bøger om enkelte dyregrupper som fx spindlere.

Bogen supplerer øvrige bøger om emnet og udmærker sig ved de mange farvefotos.Informationer og udgaver