Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fars bil


Beskrivelse


Mia og far kører på tur til byen. Men hvor finder de en ledig p-plads? Mon de når alt det, de har planlagt? Mia er kvik og hjælper far. Letlæst fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2023

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 31. mar. 2023

Mia og far kører på tur til byen. Men hvor finder de en ledig p-plads? Mon de når alt det, de har planlagt? Mia er kvik og hjælper far. Letlæst fra 7 år.

Teo er en sød og dejlig dreng med lyst hår, og hans forældre fotograferer og filmer ham, så de kan vise Teo frem. Men Teo gider ikke smile og være sød, så han får en ide. Han besøger Eva - en sej rødhåret dame, der ved alt om hår. Theo vil også have sit hår farvet. Eva farver Teos hår og sætter det i totter. Nu er Teo megahot - men hvad med mor og far? I "Fars bil" kører Mia og far til byen. De kan ikke finde en p-plads, men til sidst finder Mia en plads, og hun må også hjælpe far med at finde bilen igen. Mon de når at besøge byen, zoo og fars bror? Omslagene viser hhv. Theo med farvet hår og fortvivlede forældre, og far, der kysser sin blå bil ved genforening og Mia med krone på. Bøgerne indgår i serien "RAP (Straarup & Co). 4", hvor historierne indeholder lydrette ord med op til fire bogstaver. Lix er hhv. 4 og 5 og let-tal 11 og 13.

To sjove bøger med fængende omslag og mange læseunderstøttende og skønne illustrationer af genkendelige situationer, hvor børn løser de voksnes problemer, eller tager affære, når de har fået nok af forældrenes påfund. Sproget er nutidigt, og teksterne har.

Læs også Far og Hasan på hotelAli og far i bioPalles far vasker bil, Ali og far i bio og Palles far vasker bilLæs også Far og Hasan på hotel, og Palles far vasker bilLæs også Far og Hasan på hotel, Ali og far i bio og .