Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fattig student


Beskrivelse


Madplaner, beregnet til en person, til alle der gerne vil leve billigt, sundt og samtidig undgå at smide mad ud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Merete Trap

d. 28. maj 2020

Vil du gerne lave lækker mad og samtidig have overskud på kontoen? Så er dette den helt rigtige kogebog for dig. Kogebog til alle (nok primært yngre mennesker), der gerne vil leve billigt og samtidig sundt.

Bogen starter med en præsentation af forfatteren, efterfulgt af sparetips, basisvarer og lidt om madspild. Hernæst følger opskrifter, som fx kan være et afsnit med overskriften "Én ingrediens, fire opskrifter", hvor der tages udgangspunkt i en ingrediens som fx bananer eller gulerødder. Bogen rummer også opskrifter til "Fest for ingen penge" og "Fest af rester". Sidst i bogen er forslag til ugemenuer samt register. Karen Elene Thorsen er madblogger og indehaver af den populære Instagram-profil "fattig.student". Dette er hendes første udgivelse.

Dette er en rigtig lækker og brugbar kogebog/stop madspild-udgivelse. Selv om bogen er i en ungdommelig tone, titlen signaler student og madplanerne gennemgående er beregnet til 1 person, kan en familie, der gerne vil have tips og idéer til at spare lidt på madbudgettet, også have glæde af bogen. Opskrifterne er lettilgængelige og godt forklaret, og det er angivet om opskriften er laktose- og glutenfri. En god kogebog, som formår at favne bredt.

Det er nærliggende at sammenligne denne udgivelse med udgivelser som Kogebog for fattigrøveFattiglus på 1. klasse - opskrifter for overlevere og Fattiglus på 1. klasse - opskrifter for overlevere, som begge har fokus på både billig og sund madDet er nærliggende at sammenligne denne udgivelse med udgivelser som Kogebog for fattigrøve og , som begge har fokus på både billig og sund mad.