Bøger / faglitteratur / håndbøger


Beskrivelse


Omfattende opslagsværk over en lang række kaktusser og sukkulenter med anvisning til dyrkning ude og inde. Bredt anvendelig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2021

af

af

Line Hoffgaard

d. 10. sep. 2021

Omfattende opslagsværk over en lang række kaktusser og sukkulenter med anvisning til dyrkning ude og inde. Bredt anvendelig.

Et omfattende opslagsværk om kaktusser og sukkulenter. Indledningsvis er der en beskrivelse af sukkulenter og kaktussers karakteristika. Herefter følger det leksikale opslagsværk ordnet alfabetisk i slægter og med angivelse af planternes latinske navne. I hvert opslag beskrives udseende, udbredelse og dyrkning. Farvefotos og enkelte tegninger ledsager teksterne. Der er også et afsnit med "freaks", som er planter, der falder udenfor "normalområdet" og slutteligt en række afsnit om lys, varme, vand, jord, ompotning, formering og skadedyr. Forfatterne har beskæftiget sig med kaktusser og sukkulenter i mere end 40 år.

Planter i indretningen er populært i disse år, og med bogen får man vejledning til at lykkes med sine planter derhjemme. Bogen egner sig som opslagsværk til at identificere specifikke planter og få vejledning til dyrkning og ikke som inspiration til indretning med planter. Forsiden og titlen signalerer ikke tydeligt, hvad bogen indeholder.

Det er sparsomt med opslagsværker af nyere dato, se fx Bjarne Kjempffs 100 kaktusKaktus og sukkulenterHus med planterSukkulenter og kaktus og Kaktus og sukkulenter. Hus med planter og Sukkulenter og kaktus er flotte bøger med inspiration til at bruge planter i indretningen og sekundært opslagsværk med udvalgte planterDet er sparsomt med opslagsværker af nyere dato, se fx Bjarne Kjempffs 100 kaktus og . Hus med planter og Sukkulenter og kaktus er flotte bøger med inspiration til at bruge planter i indretningen og sekundært opslagsværk med udvalgte planterDet er sparsomt med opslagsværker af nyere dato, se fx Bjarne Kjempffs 100 kaktus og Kaktus og sukkulenter. og Sukkulenter og kaktus er flotte bøger med inspiration til at bruge planter i indretningen og sekundært opslagsværk med udvalgte planterDet er sparsomt med opslagsværker af nyere dato, se fx Bjarne Kjempffs 100 kaktus og Kaktus og sukkulenter. Hus med planter og er flotte bøger med inspiration til at bruge planter i indretningen og sekundært opslagsværk med udvalgte planter.