Bøger / faglitteratur / opskrifter

Fedt for life : din guide til sundt fedt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. mar. 2010

Formålet med denne bog er at give læseren redskaber til og viden om at kunne skelne mellem det gode cellefedt og det dårlige dellefedt. Målgruppen er den interesserede læser og desuden diætister, sundhedspersonale, kostvejledere og måske politikere, for forfatteren savner at myndighederne rådgiver om sunde kostvaner uafhængigt af industriens interesser.

Anette Harbech Olesen er forfatter, foredragsholder og underviser og hun har udgivet flere bøger om kost og ernæring. I de senere år har der været tale om en fedtfattig bølge, som har betydet at fedt for nogen har været roden til alle dårligdomme. Men det er helt forkert, mener A. Harbech Olesen, noget fedt er livsnødvendigt for vores helbred og for at kroppen kan være i balance. Hun argumenterer for at fedt er vigtigt, gennemgår de 3 typer af fedt - mættet, monoumættet og flerumættet - og fortæller om, hvordan de forskellige typer af fedt indvirker på kroppen. Ca. halvdelen af bogen består af opskrifter, som viser hvordan man kan få det gode fedt ind i de daglige måltider.

I bogen Det er ikke lige fedt, fra 2002 fortæller A. Harbech Olesen også om gode og dårlige fedtstoffer. I denne nye bog har hun gjort teksten lettere tilgængelig. Der er desuden mange forfattere, som beskriver betydningen af det gode fedt f.eks. Henrik Dilling, Lene Hansson, Grethe Lambrecht og Birgitte Nymann.

For den seriøse læser er A. Harbech Olesens bog en forholdsvis let og forståelig indgang til viden om fedt og fedtets betydning, suppleret med indbydende opskrifter.