Bøger / faglitteratur / øvelser

Fem gode minutter med den, du elsker : 100 mindfulnessøvelser, der hjælper dig med at forbedre og forny din kærlighed hver dag


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 25. jan. 2011

Denne røde - lyserøde bog i et kvadratisk format med glitrende hjerter på forsiden, henvender sig mest til kvinder, der har brug for et kærligt skub videre i livet med mindfulness. Fordi bogen har et fin forside, er den velegnet til at blive udstillet, og den vil sikkert blive taget med i farten.

Brantly er læge og leder af et anerkendt stressreducerende kursus, Millstine er holistisk ernæringskonsulent. De har tidligere skrevet Fem gode minutter om aftenen og Fem gode minutter på arbejdet. Bogen starter med en længere indledning, hvor forfatterne beskriver lidt om forhold, kærlighed og mindfulness, og hvordan man lærer at være til stede i livet. Herefter følger 100 mindfulness-øvelser, som kan hjælpe med at genskabe samhørigheden og vække kærligheden igen. Øvelserne spænder vidt fra vejrtrækningsøvelser og nærværsøvelser til forskellige visualiseringer med fokus på harmoni, varme, skønhed og gavmildhed. Andre øvelser handler om at give slip på jalousi, frygt, afmagt, stoppe bebrejdelser osv. Hver øvelse fylder 2 sider og er fint sat op med et lille hjerte og et nr. på øvelsen. Generelt er de temaer, der tages op i bogen alment menneskelige. Bogen kan bruges bruges meget mere bredt, omend det ikke er det, den signalerer mest. Læs mere på www.newharbinger.com/FiveGoodMinutes/tabid/379/Default.aspx.

Der er Lad alt blive din læremester : 100 lektioner i mindfulness, 2010.

En fin bog. Den behandler mindfulness på en lettilgængelig måde.


Sind bladet

Årg. 40, nr. 2 (2011)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 40, nr. 2 (2011)