Bøger / faglitteratur

Fem nødvendige strategier til fremtiden


Beskrivelse


En gennemgang af fem nye strategier, som endnu ikke anvendes bredt. Strategierne er: forsyningskædegymnastik, at tænke andre muligheder end stordrift, dynamisk prisfastsættelse, muligheder i kompleksitet og ubegrænset båndbredde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. sep. 2009

Det er administrerende direktører og andre topledere, der er den erklærede målgruppe for denne bog og for andre titler i serien.

De fem udfordringer, der præsenteres sideløbende i denne lille bog, kalder forfatterne med fin sans for metaforer: Forsyningskædestrategi, Tænk i andet end stordrift, Dynamisk prisfastsættelse, Grib kompleksistetens muligheder, og Ubegrænset båndbredde. Det er forfatternes mål at udpege nye strategiområder, før andre opdager dem, og Stalk vil da også være kendt som ham, der i 1980 beskrev en strategi for at håndtere den nye tids kunders ønske om at få opfyldt behov hurtigt (Power by the hour). Forfatterne er velformulerede, og de præsenterer deres ideer overbevisende.

Det er bogens ide at præsentere nogle konkrete udfordringer, som de angiveligt spotter som de første. Serien er oversat fra Harvard Business Press, og der kommer yderligere fem bøger i serien på dansk i år.

Koncentreret og fængende bog som beskriver fem forskellige udfordringer, som får afgørende indflydelse på de strategier, der skal lægges på topniveau i virksomheder verden over.