Bøger / faglitteratur

Femø


Beskrivelse


I 50-året for den første kvindelejr på Femø, fortælles historien om baggrunden og udviklingen af lejren. For alle med interesse for kvindebevægelsens historie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. feb. 2021

I 50-året for den første kvindelejr på Femø, fortælles historien om baggrunden og udviklingen af lejren. For alle med interesse for kvindebevægelsens historie.

I serien "100 Danmarkshistorier" tager en yngre historiker nu fat på en essentiel del af kvindebevægelsens historie. Kilderne er dels interviews med kvinder, der har en aktie i starten og deltagere i øvrigt, dels gamle lejraviser og andre trykte kilder, der dokumenterer samtidens debatter og syn på lejren. Det er diskussioner og kampe mellem kvindebevægelsen og lesbisk bevægelse, debatten om drengebørns adgang til lejren, graden af fællesskab i boformerne. Lejren lever stadig, men har udviklet sig og fået et andet indhold. Det er samtidig gennem lejrens historie også et kort indblik i kvindebevægelsens historie. Litteraturliste og noter findes på seriens hjemmeside www.100danmarkshistorier.dk.

Bogen følger seriens koncept med på 100 sider koncentreret at beskrive et tema i Danmarks historie. Her et emne, der rækker videre end til selve lejren. Kort og loyalt fortalt via samtidens kilder og vidner. Velskrevet og informativ.

Forfatteren har tidligere skrevet et lille museumsskrift om lejren, Femø kvindelejrEt åbent øjeblikRødstrømperne. Bind 2Er der spor?. Derudover er kvindebevægelsens historie beskrevet gennem mange titler, senest i Et åbent øjeblik, men også tidligere bl.a. gennem erindringer fra kvinder, der har været en del af den: Bente Hansen og Suzanne Giese. Større beskrivelser findes i Rødstrømperne. Bind 1 og Er der spor?Forfatteren har tidligere skrevet et lille museumsskrift om lejren, Femø kvindelejr. Derudover er kvindebevægelsens historie beskrevet gennem mange titler, senest i , men også tidligere bl.a. gennem erindringer fra kvinder, der har været en del af den: Bente Hansen og Suzanne Giese. Større beskrivelser findes i Rødstrømperne. Bind 1 og Er der spor?Forfatteren har tidligere skrevet et lille museumsskrift om lejren, Femø kvindelejr. Derudover er kvindebevægelsens historie beskrevet gennem mange titler, senest i Et åbent øjeblik, men også tidligere bl.a. gennem erindringer fra kvinder, der har været en del af den: Bente Hansen og Suzanne Giese. Større beskrivelser findes i Rødstrømperne. Bind 1 og Er der spor?Forfatteren har tidligere skrevet et lille museumsskrift om lejren, Femø kvindelejr. Derudover er kvindebevægelsens historie beskrevet gennem mange titler, senest i Et åbent øjeblik, men også tidligere bl.a. gennem erindringer fra kvinder, der har været en del af den: Bente Hansen og Suzanne Giese. Større beskrivelser findes i Rødstrømperne. Bind 1 og .


litteratursiden.dk

d. 11. mar. 2021

af

af

Per Eilif Månson

d. 11. mar. 2021

Bogen fortæller fint om den allerførste lejr, men har også historien om rødstrømpebevægelsen med og følger kvindebevægelsen og lejren helt op til nutiden. I sommeren 1971 tog en lille gruppe rødstrømp...