Bøger / faglitteratur

Filosofi i skolen : undervisningens rum for undren


Beskrivelse


Introduktion og inspiration til hvordan man kan filosofere med børn, med vægt på de æstetiske og legende dimensioner af børns undren, i forhold til at undersøge og udtrykke sig om filosofiske fænomener og spørgsmål. Med øvelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. okt. 2019

Denne bog fører læseren ind i undervisningens rum for undren og inspirerer samtidig til, hvorledes man kan filosofere med børn i især grundskolen, men også i daginstitutioner. Bogen har relevans for det pædagogiske personale i skoler og børnehaver, samt ved uddannelse af disse faggrupper.

Bogen er bygget op over tre dele. Første del præsenterer forfatterens overordnede tanker om filosofi med børn. Anden del fokuserer på filosofi i skolen. Og bogens tredje del er den praktiske del, som guider underviseren til at kunne filosofere med børn i praksis. Afslutningsvis indeholder bogen et appendiks med forskellige øvelser og filosofiske aktiviteter.

Det er en både velformuleret og meget velovervejet udgivelse, som klæder sin læser godt på til at kunne filosofere med børn. En bog som er oplagt at anvende på de pædagogiske uddannelser.

Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolenKan man være venner med en løve?At tænke er at gå på opdagelseEr døden en regnbue?, Kan man være venner med en løve? eller At tænke er at gå på opdagelse, som kan anvendes sammen med billedbogen Er døden en regnbue?Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolen, eller At tænke er at gå på opdagelse, som kan anvendes sammen med billedbogen Er døden en regnbue?Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolen, Kan man være venner med en løve? eller , som kan anvendes sammen med billedbogen Er døden en regnbue?Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolen, Kan man være venner med en løve? eller At tænke er at gå på opdagelse, som kan anvendes sammen med billedbogen .


Religionslæreren

Årg. 116, nr. 2 (2020) = Årg. 116, nr. 636 (2020)

af

af

John Rydahl

Årg. 116, nr. 2 (2020) = Årg. 116, nr. 636 (2020)