Filosofiens verden ligger i krydsfeltet mellem filosofisk kritik og samfundsdebat, og er en letlæst fremstilling af Kemps subjektive filosofiske helhedstænkning om samfunds- og verdensproblemer. Den henvender sig til filosofi- og samfundsinteresserede, og er godt baggrundsstof til studieopgaver fra gymnasialt niveau.
Peter Kemp (f. 1937) teolog, filosof og leder af Center for Etik og Ret, har et stort forfatterskab bag sig, og er en glødende engageret samfundsdebattør. Det er dansk filosofis grand old man, der nu gør filosofisk status og tager læseren med på en etisk og kritisk runddans i sin filosofiske verden. Kemp demonstrerer sin personlige mening om, og subjektive standpunkter, i filosofiens rolle i samfunds- og kulturdebatten. Det er en konkret, polemisk og kritisk fremstilling, som kommer rundt om politisk krise, velfærdsstatens og universiteternes forfald, tro og ateisme, frygtens tidsalder samt pædagogik og dannelsen til verdensborgere. Det er vedkommende læsning for kritisk tænkende samfunds- og filosofi-interesserede.
Kemp har markeret sig stærkt i samfundsdebatten, og har senest udgivet bøgerne Verdensborgeren som pædagogisk ideal, 2005, Den hvileløse tanke, 2007, og Klimabevidsthedens barrierer, 2009.
Kemps bog demonstrerer på glimrende vis filosofiens bidrag til kritisk helhedstænkning i samfundsdebatten. En bog om filosofi og filosofisk tænkning, som forholder sig konkret og subjektivt til aktuelle samfundsemner og verdensproblemer.