Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Finn ser en fasan


Beskrivelse


Finn og Bo går tur i en skov. De ser en fasan. Bo vil fange fasanen. Han vil have en fjer. Men Finn kan lide dyr. Han vil redde fasanen. Kan han det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. apr. 2019

Finn og Bo er på tur i en skov. De ser en fasan. Bo vil have en fjer. Men Finn er vild med natur. Han passer på fasanen. Det er ikke let. Men så får han en idé. Vil planen lykkes? For 6-8-årige.

I serien "Lyn 2" kommer her en ny bog om drengen Finn. Bogen har lix 5 og er skrevet med mange lydrette eller lydnære ord. Teksten er sat i korte afsnit med en stor og tydelig typografi suppleret med tegnede illustrationer. Vi følger drengene Finn og Bo, der er på tur i skoven. Bo er en rå banan, der tæsker løs på alting med sin kæp. Finn er natur-ven. Så da Bo først vil fange en fasan og senere hen dræbe den, må Finn bruge list for at redde fasanen.

Bogen er både sjov og nem at læse for begynderlæsere, der er på vej ud af den lydrette læsning. Det er en god læseoplevelse, som kan læses forholdsvis hurtigt, og som giver en følelse af at kunne læse en tyk bog. Illustrationerne støtter læsningen godt og supplerer humoren i teksten.

I serien "Lyn" kan man finde flere titler om Finn, eksempelvis titlen Finn slår en fisFar og Hasan ser en ulv. Vil man læse mere om skovture, har Marie Duedahl også skrevet den sjove bog Far og Hasan ser en ulvI serien "Lyn" kan man finde flere titler om Finn, eksempelvis titlen Finn slår en fis. Vil man læse mere om skovture, har Marie Duedahl også skrevet den sjove bog .