Bøger / skønlitteratur / roman

Fjende ombord!


Beskrivelse


Peter Halmøe overlever hårdt såret flådeangrebet ved Eckernførde 1849 og sværger hævn. Efter aflæggelse af rapport sendes han som hemmelig agent til Holsten for at opklare en fatal sammensværgelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 19. aug. 2015

Peter Halmøe overlever med nød og næppe det fatale flådeangreb ved Eckernførde i 1849. Hårdt såret tilbage i København sværger han hævn for sine døde kammerater. For læsere af historisk funderet spænding.

Under den 1. slesvigske krig er løjtnant Peter August Halmøe ombord på linjeskibet Christian VIII, der går tabt, da den tyske agent Ulrich sprænger skibet i luften. Hans rapport om det skete afdækker forræderi på højt plan i den danske ledelse. Halmøe bliver som hemmelig agent inddraget i jagten på sammensværgelsen og sendt til Holsten. Her fanges han af de slesvig-holstenske oprørere og tvinges af sin ærkefjende til at deltage i et angreb mod den danske flåde med Europas første ubåd. Han undslipper og må efterfølgende kaste sig ud i en dramatisk skibsjagt over Østersøen for at forhindre Ulrichs sidste desperate anslag. Begivenhederne med slaget ved Eckernførde og ubåden er delvist bygget på virkelige historiske fakta, mens personerne er fiktive.

En solid og medrivende historisk roman med søsprøjt, krudtrøg og kamp på sabler og pistoler. Bogen er elementært spændende og langt hen ad vejen en decideret pageturner. Men forfatterens søfartshistoriske baggrund og iver for at formidle maritime begreber, våbenteknik, og betegnelser fra tidens sejlskibe tager trods en ordliste ind imellem for meget over og tynger især i bogens første del læsningen for den forudsætningsløse.

Målgruppe som fx Mordet ved Dybbøl Banke og Buk-Swientys bøger.