Bøger / faglitteratur

Flettede arktiske fugle
Fléttaðir fuglar norðurslóða
Flættaðir norðurpólsfuglar
Issittup timmiai nuisat (flere sprog)


Beskrivelse


Skabeloner og fletteanvisninger på 26 arktiske fugle. Med tips og gode råd om bl.a. papir og redskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 7. jan. 2020

Smuk nordisk bog med flettede nordiske fugle, som henvender sig til alle der elsker at flette papir, men i høj grad også til fugleinteresserede.

En bog om arktiske fugle flettet i papir. Bogen er inspireret af det kulturhistoriske museum i Quasigiannguit i det vestlige Grønland, som rummer en fin samling af udstoppede fugle. Forfatterens formål med de flettede fugle er at formidle fuglene på en anderledes måde, for har man først tegnet, klippet og flettet fx en mallemuk, så glemmer man den ikke igen. De flettede fugle er ikke kun aktuelle ved juletid, men kan bruges året rundt. Bogen indeholder tips og gode råd, bl.a. om papir, redskaber mv. Dertil fletteanvisninger og skabeloner på 26 arktiske fugle. Hver fugl er vist som illustration med skabelon og ledsaget af en kort tekst om fuglen. Bogen er skrevet på både grønlandsk, færøsk, islandsk og dansk.

Meget enkel og stilfuld bog med smukke illustrationer af de 26 arktiske fugle. Modellerne kræver en smule fingersnilde, men der er gode skabeloner og anvisninger på hvordan man går til opgaven.

Lars Holmsted har udgivet en række andre bøger om at flette fugle, bl.a. Jule-fugle-fletFletværk - julehjerter. Vil man hellere flette almindelige hjerter kan Fletværk - julehjerter være en mulighed. Her er der tale om klassiske hjerter, men med anderledes mønstre og farverLars Holmsted har udgivet en række andre bøger om at flette fugle, bl.a. Jule-fugle-flet. Vil man hellere flette almindelige hjerter kan være en mulighed. Her er der tale om klassiske hjerter, men med anderledes mønstre og farver.