Den anden biografi på dansk fra en overlevende fra Utøya, og den vil tiltrække opmærksomhed som Sønstelies beretning, og måske især fra unge, som kan identificere sig med en 18-årigs livskrise og kærlighed til musik.
Dansk-peruanske Patrick Piscot, (f. 1993), var en af de heldige, der overlevede mareridtet den 22. juli 2011 på Utøya. Han beretter her om tiden før, rædslerne på dagen, og den kaotiske tid efter. Han har tidligere givet mange interviews og skrevet meget på Facebook, og i denne beretning giver han de svar, som mange har søgt hos ham. Det er en stærk fortælling om en ubekymret 18-årig med mange venner og sociale kontakter, som med et slag får vendt op og ned på sit liv, og har en vanskelig tid efter med sorg over tabte venner og pjæk fra skolen, men med sin musik som tilflugtssted og holdepunkt. Fortællingen bygger gradvis op til det uundgåelige, og som læser holder man vejret, og får en klump i halsen over de mange tabte og de mange grådkvalte mindehøjtideligheder. Bogen er illustreret med gode stregtegninger og forfatterens fotos. Indeholder desuden sange af Piscot, og slutter med en fortegnelse over de dræbte på Utøya.
Jeg lever, far : en personlig fortælling fra Utøya 2012, er Siri Sønstelies og hendes fars beretning om rædslerne på Utøya.
Anden biografi på dansk om rædslerne på Utøya af 18-årige dansk-peruanske Patrick Piscot, som her videregiver sine personlige oplevelser fra dagen, og fortæller om kampen for at tilbageerobre livet og hverdagen.