Bøger / faglitteratur / essays

Fodbold


Beskrivelse


Essay, der tager udgangspunkt i forfatterens fodbolderindringer og -iagttagelser fra diverse verdensmesterskaber i fodbold i perioden 1998 til 2014. Samtidig tegnes et portræt af essayisten selv, som også rækker tilbage til barndommenserindringer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2016

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 27. juni 2016

Fint essay om den intellektuelles oplevelser med og forhold til fodbold. En bog til alle, der både interesserer sig for fodbold og god litteratur.

Bogen tager udgangspunkt i forfatterens fodbolderindringer, og -iagttagelser fra diverse verdensmesterskaber i fodbold i perioden 1998 til 2014. Samtidig tegnes et portræt af essayisten selv, som også rækker tilbage til barndommenserindringer. Det er mest alt det uden for banen, der skildres: barndommens indlevelse i heltenes triumfer, et tilfældigt møde i regnen ved Yokahama-stadion, brasiliansk samba på tribunen, internetstreaming og strømafbrydelse midt i en straffesparkskonkurrence, fodboldens insisteren på nuet og ophævelse af omverdenens øvrige problemer, samt oplevelsen af katharsis, når ellers hengemte følelser som had og nationalisme legitimeres. I nogle afsnit glimrer fodbolden ligefrem ved sit fravær.

Velskrevet essay med stor indlevelse og mange sansninger skildrer hovedsageligt essayistens eget liv og egne tanker i de scener, hvor fodbolden på den ene eller anden måde øver sin indflydelse.

Den intellektuelle tilgang til emnet kan også findes i Fodbold! fra 2002, hvor en lang række danske og udenlandske forfattere og intellektuelle skriver om fodbold, heriblandt folk som Umberto Eco, Albert Camus og Per Højholt.


Kristeligt dagblad

d. 8. aug. 2016

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 8. aug. 2016


Weekendavisen

d. 1. juli 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 1. juli 2016