Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fodboldfælden


Beskrivelse


Krimi. Et fodboldhold bliver udsat for mystiske hændelser. De tre detektiver bliver sat på sagen og går grundigt til værks. Er der en forbandelse på spil eller er der en forklaring?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 12. dec. 2013

Ny bog i serien De tre detektiver ??? om Jupiter, Pete og Bob, der har deres eget detektivbureau og hjælper politiet med at opklare mysterier og forbrydelser. Målgruppen er 10-12-årige fans af krimier.

Serien De tre detektiver ??? bygger videre på den populære 1970'er-serie Alfred Hitchcock og de tre detektiver. Bøgerne bliver udgivet i Tyskland, men foregår stadig i Californien og handlingen er til dels fulgt med tiden. Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews er blevet nogle år ældre og kører bil, men ellers er alt ved det gamle. Det er tre høflige, begavede og belæste drenge, der kan tage beslutninger og handle modigt og snarrådigt i de mest pressede situationer. i Landsbyen der druknede finder de den logiske forklaring på hvad der skete med den sunkne landsby Ridgeway. I Fodboldfælden opsporer de logikken bag en række mystiske hændelser og et kunsttyveri. Bøgerne er lette at læse. Personbeskrivelserne er sparsomme. Handlingskurven jævnt stigende hen mod et afsluttende klimaks og en efterfølgende forklaring på sagens rette sammenhæng. Forsidens grøntonede billede og bagsideteksten slår tonen an.

Serien fortsætter, hvor Alfred Hitchcock og de tre detektiver slap. Tone, stil og stemning er den samme. Andre bud til kriminostalgikerne er Enid Blytons serie De fem i såvel ny som gammel oversættelse.

Letlæste krimier med en nostalgisk tone.Informationer og udgaver